سفارش تبلیغ
صبا ویژن







پرهیزکار را می بینی که اعمال نیکو انجام می‌دهد و ترسان است ، روز را به شب می‌رساند با سپاسگزاری و شب را به روز می‌آورد با یاد خدا ،  شب می‌‌خوابد اما ترسان و برمی‌خیزد شادمان ، ترس برای اینکه دچار غفلت نشود و شادمانی برای فضل و رَحمتی که به او رسیده است .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، غرب که منافع خود را با اهداف انقلاب در تضاد می دید خیلی زود دست به کار شد و صدام را که پس از کنار گذاشتن حسن البکر به تازه گی زمام حکومت عراق را در دست گرفته بود بهترین گزینه برای تقابل با انقلاب نوپای اسلامی انتخاب کرده و با هماهنگی وارد عرصه کردند .
صدام که سودای رهبری جهان عرب را در ذهن خود می پروراندفرصت را مغتنم شمرده و به نمایندگی از عربها به جنگ عجم رفت ! و غرب هم هرچه در توان داشت برای موفقیت او بکار گرفت .
جنگ در 31 شهریور 1359 با پاره کردن قرارداد الجزایر توسط صدام رسماً آغاز شد ولی چند ماه قبل از آن تحرکات نظامی رژیم بعث در مرزها برای تست توان نظامی کشورمان جسته و گریخته وجود داشت و در همان مقطع مراتب اعتراض کشورمان به سازمان ملل ابلاغ گردید ولی کو گوش شنوا ! همه دست به دست هم داده بودند تا این مردم را از برپایی حکومت اسلامی محروم کنند .
 همزمان غول رسانه ای استکبار کار خودش را آغاز کرد و تجاوز عراق را توجیه و اعراب و همه دنیا را برعلیه ما ترغیب و تحریک کرد که این رویه ظالمانه هنوز هم ادامه دارد .
صدام و کارشناسان غربی بهترین زمان را برای حمله انتخاب کرده بودند ، ارتش هنوز نتوانسته بود خود را بازسازی کند و سپاه هم به تازه گی تاسیس شده و تجهیزات و نیروی کافی برای مقابله با متجاوز را نداشت و از طرفی گروهکهای ضدانقلاب در غرب و شمالغرب کشور با حمایت آمریکا جنگ داخلی راه انداخته و به بهانه خودمختاری اهداف استعمار را تامین می کردند . با این وجود نیروهای مردمی با هدایت سپاه و با کمترین امکانات عرصه را بر ارتش تا بن دندان مسلح بعثی تنگ کردند و در شهرهای جنوبی بخصوص آبادان و خرمشهر مقاومت مردمی کم نظیر بود و در همان ابتدای تجاوز نقشه فتح چند هفته ای صدام را با شکست روبرو کرد .
بنی صدر بعنوان رئیس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح برخلاف نظر فرماندهان نظامی با دفاع در برابر متجاوز مخالف بود و ابلحانه می خواست دشمن را در عمق خاک خودی متلاشی کند و بدین جهت مدافعین جنوب با کمبود تجهیزات مواجه شده و از طرف دولت حمایت نمی شدند .
با کنار رفتن بنی صدر عملیاتهای آزاد سازی آغاز شد و حملات رزمندگان اسلام پی در پی و کوبنده بود ادامه یافت ، عملیات فتح المبین سرآغاز حملات سنگین ایران بود که برخلاف انتظار دشمن توان نظامی بالایی را به نمایش گذاشت ، تاکتیکهای منحصر بفرد ، رزم شبانه  و در هم آمیختن رزم کلاسیک و نامنظم از خصوصیات این عملیات بود و به دنبال آن عملیات بیت المقدس به فاصله اندکی طراحی و آغاز شد .
بررسی موقعیت دشمن در حوزه عمل این عملیات توان بالای رزم رزمندگان اسلام را بخوبی بر دوست و دشمن نشان داد و دشمن بعثی برتری ایران را با پوست و گوشت احساس کرد . کارشناسان نظامی غربی باور نمی کردند که نیروهای ایرانی بتوانند استحکامات قوی و پیچیده ای که در اطراف خرمشهر به دست کارشناسان اسرائیلی طراحی و  توسط عراقی ها اجرا شده بود را در هم شکسته و خرمشهر را آزاد کنند .
از طرفی رود کارون مهمترین مانع طبیعی بر سر راه رزمندگان اسلام بود ولی ایمان به خدا ، توکل به ائمه و اتکا به توانمندی خودی باعث شد که بر این مانع هم غلبه کرده و راه خود را به سوی خونین شهر قهرمان بازکنند و حماسه ماندگار را بر سینه تاریخ کشور رقم زنند .
با پیروزی در این عملیات ، ایران از نظر سیاسی در موضع برتر قرار گرفت و دشمن علی رغم حمایت قاطع اعراب و غربیها در موضع ناتوانی .
ادامه جنگ مهمترین موضوعی بود که پس از عملیات بیت المقدس هم در سطح مسئولین نظام و رزمندگان اسلام مطرح شد که  تا به حال از زاوایای مختلف به آن پرداخته شده است ، هم در حوزه سیاست و هم نظامی گری که البته بیشتر از زاویه استراتژی سیاسی به آن پرداخته شده ولی بنده می خواهم این موضوع را از زاویه استراتژی نظامی و از دیدگاه نیروهای مسلح بررسی کنم .
ببینید دوستان عزیز اگرچه پس از عملیان بیت المقدس برتری نظامی ما بر دشمن اثبات شد ولی دشمن بطور کامل توان خود را از دست نداده بود و تلاشهای سیاسی پس از آن برای تحمیل آتش بس (برای تقویت نیروهای بعثی) و حمله ارتش عراق پس از پذیرش قطعنامه 598 دلیل بر این مدعی هست . از آن گذشته بخشهای زیادی از سرزمین ما در جنوب و غرب و شمالغرب در اشغال بود و توقف جنگ بمعنای تایید اشغال و ماندگاری دشمن درخاک ما بود و از طرفی زمانی ما می توانستیم جنگ را پایان یافته اعلام کنیم که ماشین جنگی دشمن به کل از کار افتاده و توان بازسازی و ادامه جنگ را نداشته باشد که در آن مقطع آنطور نبود .
شهرهای جنوبی و غربی ما در تیررس توپها و شهرهای مرکزی در تیر راس موشکهای او بود فلذا عملا ما مجبور به ادامه جنگ بودیم و البته عوامل سیاسی هم بر این دلایل اضافه شده و ادامه جنگ تا بیرون راندن کامل دشمن از مرزهای سرزمینی و تثبیت مرزها را ضرورت می بخشید .
این را هم یادآوری کنم که دشمن ما اعم از رژیم بعث عراق و کشورهای مرتجع عرب منطقه و غربیها غرضشان از تحمیل جنگ نابودی کامل انقلاب اسلامی بود و به کمتر از آن راضی نبودند فلذا در آن مقطع فرصتی را می خواستند تا ماشین جنگی صذام را بازسازی کرده و جنگ را ادامه دهند و به هیچ عنوان توقف دفاع به نفع ما نبود گرچه بعضی از دوستان نادان علی رغم موافقت امام خمینی (ره) با دامه جنگ همصدا با دشمن شعار پایان دفاع را سر دادند .
و اما یک نقطه : پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران بعضی از مسئولین وقت ، خیل عظیم بسیجیان را به بهانه سازندگی خرابیهای جنگ از خود راندند ، گرچه می توانستند از این نیروی توانمند و کارآمد در امر بازسازی هم استفاده کنند و با روشهای بسیجی بر مشکلات غلبه کنند که متاسفانه کشور را از این نعمت الهی محروم کرده و بر کسانی اتکا کردند که خود بعدها وبال گردن مردم شده و هنوز هم دست بردار نبوده و نیستند و در ادامه همان سیاست ارزش زدایی ، در دوران اصلاحات هم بعضیها همه توان خود را بکار گرفتند تا ارزشهای بجا مانده از دوران دفاع مقدس را به کل از جامعه بزدایند و دیدید چه ها که نکردند !
امروز همان رزمندگان دیروز اداره کشور را در دست گرفته اند و می خواهند ارزشهای فراموش شده جنگ را دوباره زنده کنند تا مردم عدالت شیعی و علوی را لمس کنند ولی روشهای انقلابی و ارزشی با ذائقه بعضیها خوش نبوده و تلاش می کنند تا اقدامات دولت را سد کرده و از تجدید و احیا اسلامی که امام (ره) می خواست جلوگیری کنند و متاسفانه به اسم اسلام و مصالح کشور و مردم اینکارها را می کنند !
فلذا ما باید هوشیار باشیم تا سره را از ناسره تشخیص داده و از بحران آفرینی گروههای مترود ملت جلوگیری کنیم که اگر دوباره قدرت را دست بگیرند انتقام ناکامی های خود را از همین مردم خواهند گرفت ، چنانچه الان اینکار را می کنند !
شاید ثمرات دفاع مقدس از ذهنها پاک شده و تصویر غیر واقعی از دفاع مردانه ملت بر آن نقشه بسته ، بهمین جهت آثار و برکات جنگ را از دیگاه بنیان گزار جمهوری اسلامی برایتان نقل می کنم . این جملات را با تامل بخوانید .
هر روز ما در جنگ برکتی داشته ایم که در همه صحنه ها از آن بهره جسته ایم.
ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ایم.
ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده ایم.
ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زده ایم.
‌ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته ایم.
ما در جنگ به این نتیجه رسیده ایم که باید روی پای خودمان بایستیم.
ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
ما در جنگ به مردم جهان خصوصا به مردم منطقه نشان دادیم علیه تمامی ابر قدرت ها سالیان سال می توان مبارزه کرد.
جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت.
جنگ ما جنگ حق و باطل بود و تمام شدنی نیست.
جنگ ما جنگ فقر و غنا بود.
جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد.
ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم.
راستی مگر فراموش کرده ایم که ما برای ادای تکلیف جنگیده ایم و نتیجه فرع آن بوده است؟!

امام خمینی (ره)
3/12/1367     



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :سادات علوی::نظرات دیگران [ نظر]
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی