سفارش تبلیغ
صبا ویژن







یکی از توصیه‌های مهم و مکرر امام خامنه‌ای در چند ساله اخیر همواره توجه به اخلاق و پرهیز از بد اخلاقی در جامعه بوده است. اهانت و توهین، بی‌انصافی در نقد دیگران، تهمت و افترا و نسبت دادن امور خلاف واقع، استهزا و تمسخر، عصبانیت و کینه بی‎مورد، سوء ظن‌های نا به جا و ... از مواردی است که ایشان بارها به رسانه‌ها، مسئولین، گروهها و جناحهای سیاسی و مردم درباره عدم ارتکاب آنها تذکر داده‌اند.

اهانت و توهین به هر فرد و جناحی ناپسند است اما اگر این اهانتها به عالم و به خصوص علمای دین باشد ناپسندتر و اقبح است و این امر به خاطر جایگاه رفیع علم و عالم در دستورات مقدس دین است.

در چند ساله اخیر همواره پس از هر واقعه سیاسی مانند انتخابات، برخی افراد مواضع و عملکرد برخی علما را مورد انتقاد دانسته و بی‎محابا به علمای دین حمله و بعضا اهانت می‌کنند. البته در برابر نقد علمی و منصفانه و دلسوزانه همگان سر تعظیم فرود می‌آوردند اما سخن در تخریب و انتقادهای غیر علمی و بعضا احساسی است.

یقینا ورود یا عدم ورود یک عالم دینی به عرصه سیاست بر اساس تکلیف و حجت شرعی آن عالم است و با عملکرد مشابه یک نیروی سیاسی متفاوت است. یک مجتهد هر گاه در مورد موضوعی نظر می‌دهد، چه فقهی چه سیاسی چه اخلاقی و چه غیره، «فحص الی الیأس» می‌کند و تمام توان علمی و فکری خود را در بررسی کتاب و سنت و سایر منابع معتبر دین به کار می‌گیرد، یعنی آنچنان در آن مورد واکاوی می‌کند که جایی برای سئوال، حداقل نزد خودش باقی نمانده باشد و چنین امری بر اساس تقوای آن عالم است.

پس از تلاش کامل مجتهد، در بین مسلمین، شیعه قایل به «تخطئه» است؛ یعنی فتوای مجتهد دو جنبه دارد، اول اینکه ممکن است راه درست را پیموده و حکمش با واقع و آنچه خداوند مقرر فرموده است مطابق ‌باشد و یا ممکن است فتوایش خلاف آن واقع است که در صورت اول دو ثواب و در صورت دوم یک ثواب می‌برد. «مَن اجتهد فاصاب فله أجران، و مَن أخطأ فَله أجر واحدٌ».این نگاه در مقابل کسانی است در اصطلاح آنان را «مصوبه» می‌نامند و قائل به «تصویب» هسنتد و معتقدند هر آنچه مجتهد حکم کند همان مطابق با واقع است و خداوند همان را حکم خود قرار می‌دهد!

ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :احسان آیتی::نظرات دیگران [ نظر]

    غلامعلی حداد عادل  را بی تردید باید یکی از مدافعان واقعی انقلاب و نظام دانست. وی کسی است که ثابت کرده در هیچ برهه ای از حیات سیاسی خود  حرفی خلاف مصلحت کشور نمی زند.
    رئیس مجلس هفتم نشان داده  که فردی است تکلیف گرا که حاضر نمی شود برای حفظ منافع شخصی و کسب رای از دایره اخلاقیات خارج شود و همیشه دفاع از گفتمان انقلاب و نظام را بر هر چیز دیگری ترجیح می دهد.

    این عضو ائتلاف پیشرفت،امروز با کنارگیری خود از زقابت های انتخاباتی دور یازدهم ریاست جمهوری در واقع به میثاق این ائتلاف پایبند ماند و برای تقویت ارای اصولگرایان به نفع آنها کنار رفت.
    حداد عادل در تبلیغات انتخاباتی خود نیز همواره بر مدار عدل و انصاف حرکت کرد و هیچ وقت از این مسیر خارج نشد، مناظره های انتخاباتی و بیانیه امروز انصرافش از میدان رقابتها موید و گواه این موضوع است.
    وی در مناظره های سه گانه نشان داد که قرابت های معنا داری با گفتمان استقامت و پایداری دکتر سعید جلیلی دارد، حداد عادل خصوصا در مناظره سیاسی، همواره از گفتمان انقلاب دفاع کرد و این دو نفر را باید از لحاظ گفتمانی یکی دانست.

    اگر تمام دفاعیات گفتمانی دکتر حداد عادل را از گفتمان سعید جلیلی نادیده بگیریم، فقط کافیست به این قسمت از بیانیه امروز وی دقت کنیم تا متوجه شویم که دکتر حدادعادل و طرفداران وی در انتخابات روز 24 خرداد به چه کسی رای خواهند داد.

    وی در بخشی از بیانیه امروز خود می گوید؛ از مردم عزیز می­خواهم معیارهای مورد نظر رهبری معظم انقلاب را در رای دادن به نامزدها دقیقا رعایت کنند و به کسانی رأی دهند که به مبانی جمهوری اسلامی معتقد بوده و شجاع و بانشاط و توانمند باشند و از گفتمان انقلاب اسلامی و ارزشهای مورد نظر امام و رهبری حمایت کنند و پاسدار خون شهیدان و فداکاریهای ایثارگران عزیز و خانواده­ معظم شهدا باشند تا درخشش انقلاب اسلامی در فضای ظالمانه و ظلمانی نظام سلطه­ی جهانی روز به روز افزونتر گردد.



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :سادات علوی::نظرات دیگران [ نظر]

    بی‌تردید استفاده از تجربه بزرگان و مشورت با السابقون امری مهم و اساسی در اداره جامعه است چرا که همیشه تجارب پیران چراغی برای شور و هیجان جوانی است و آرمانگرایی را با مصلحت گرایی جمع کرده و از افراط و تفریط جلوگیری می کند . اما باید در این بین نکته ای را نباید مورد غفلت قرار داد که در این میان مهمتر است شالوده و بنیان اصول عقاید و انقلاب است. امام خامنه‌ای 14 خرداد امسال در حرم حضرت امام در بیان ویژگی حضرت امام خمینی به مساله ای جالب و قابل توجه اشاره کرده و فرمودند: « تا روزهاى آخر زندگى، هیچ کس در حرف و عمل امام بزرگوار ما، نشانى از افسردگى و تردید و خستگى و وادادگى و تسلیم‌طلبى پیدا نکرد.» ایشان سپس در ادامه به نکته ای دقیق پرداختند؛ «بسیارى از انقلابى‌هاى دنیا وقتى که از دوران جوانى خارج می‌شوند و به پیرى می‌رسند، دچار تردید می‌شوند، دچار محافظه‌کارى می‌شوند؛ حتّى گاهى حرفهاى اصلى خودشان را هم پس می‌گیرند.» امروز پس از گذشت بیش از سی سال از انقلاب اسلامی در حالی که انقلاب اسلامی هنوز جوانی نو رس و نهالی تازه و شاداب است برخی انقلابیون و نسل اول انقلابی‌ها که در آغاز انقلاب جوانانی پر شور و آرمانگرا بوده اند امروز به با تجربه‌های پیر همین انقلاب تبدیل شده‌اند. در میان این افراد متاسفانه باید برخی را مصداق فرمایش مقام معظم رهبری دانست که با مرور زمان کم کم بر انقلابی‌گری آنها رسوب نشسته است و محافظه کاری پیشه کرده‌اند و بعضا حتی خاطرات جوانی و مواضع ان دوران خود را فراموش کرده‌اند!

    اما در این میان هستند کسانی که همچون امام خویش همانگونه که حضرت آقا فرمود هر چه سنشان بالا می رود دلشان جوان تر و مواضعشان انقلابی تر می شود. بی تردید دکتر حداد عادل در مناظرات نشان داد یکی از همین اشخاص است که با گذشتن از خود و وقت خود تنها به دفاع از نظام و انقلاب پرداخت همان گونه که در ایام فتنه نیز جز اولین کسانی بود که پا به عرصه مبارزه با فتنه گذاشت.



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :احسان آیتی::نظرات دیگران [ نظر]

    تقابل دو گفتمان»
    92/3/17 11:4 ص

    بیانات دکتر سعید جلیلی در مناظره دوم نامزدهای ریاست جمهوری که پیرامون فرهنگ و مسایل اجتماعی بود به خوبی نشان داد که چرا حامیان جلیلی انتخابات را بین دو گفتمان سازش- مقاومت، اسلام ناب – اسلام غیر ناب و ... می‌دانند. جلیلی بر خلاف سایر کاندیداها امید و افتخار را به جامعه تزریق می‌کند و بدون نگاه به رای مردم برای خویش، فقط به حماسه سیاسی می‌اندیشد. او انتقاد دارد اما سیاه‌نمایی نمی‌کند و در برابر کسانی که سیاه نمایی می کنند و حرفشان علیه نظام است بدون توجه به اینکه وقتش از بین می‌رود به دفاع از نظام می‌پردازد. در میان سکوت کاندیداهای اصولگرا – البته تا حدودی آقای حداد عادل از این بحث جداست- تنها جلیلی است که به اصلاح طلبان می‌تازد و از ملت و نظام دفاع می‌نماید.

    جلیلی در سخنانش از «رفع انحصار» در اقتصاد و فرهنگ سخن می‌گوید و ترجیع سخنانش «آزادسازی ظرفیتها»ی ملت است. او در مناظره دوم به خوبی نشان داد منظورش از این حرف چیست. در حالیکه جریان اصلاح طلب از شجریان سخن گفت که امروز بدون توجه به مشکلات مردم در فرنگ با دشمنان ملت هم پیاله و هم آغوش است اما دکتر جلیلی از ظرفیتی در کشور سخن می‌گوید که همچون شجریان رسانه و حامی قلدر ندارد. او از محمود کریمی سخن گفت که پای روضه او 4-5 هزار نفر جوان می‌نشینند و از او بهره‌منده می‌شوند. در حالیکه در میان سکوت کاندیداهای اصولگرا، عارف از اصغر فرهادی سخن گفت جلیلی ظرفیتی از جوانان این کشور را به رخ کشید که در میان انحصار فرهنگی و رسانه ای جریانی خاص، امروز چهره نشده است. جریان رسانه‌ای که عطسه فرهادی برایشان مهم است و تیتر یک آنها می‌شود اما خیل جوانان هنرمند انقلابی را نمی‌بینند. با این حال باد در گلو می‌اندازند و با عوام‌فریبی دم از مردمی شدن فرهنگ می‌زنند!

    این مثالها و مصادیق بیانگر دو تفکر در مقابل هم است. تفکری که فرهنگ و هنر را با دید سیاسی و تنگ نظرانه دیده و هنرمند را در عده‌ای خاص محدود می‌دانند و برای کسانی که هیچ ثمری برای ملت و کشور ندارند و تنها هزینه بر هستند سوت و کف می زنند و گاه و عجز و لابه می کنند. سعید جلیلی نقطه مقابل این تفکر بسته و اشرافی و انحصارگراست که بنا دارد «ظرفیت» آحاد ملت را آزاد کند. دکتر جلیلی نشان داده است در میان گفتگوها و اظهارات نامزدها، تنها کسی است که با تفکراتش مسئله و قاعده‌بازی را عوض می‌کند و حرف نو دارد. اگر قبول کنیم که فرهنگ روح سیاست و اقتصاد است و نگاه فرهنگی افراد در سیاست و اقتصاد آنها نیز اثرگذار است باید گفت در این عرصه ها هم اشرافیت و انحصار در مقابل آزادسازی ظرفیتها قرار دارند. عدالت رسانه ای، سخن نوی دکتر جلیلی در برابر آزادی بیان است، کسانی که از آزادی عده‌ای خاص سخن می گویند اما از ظرفیت فراوانی که در کشور وجود دارند و امکان بیان و اظهار نظر ندارند حرفی نمی‌زنند و با بی شرمی سخن از نفی خودی و غیر خودی می‎زنند! عدالت رسانه ای یعنی آن جوان با استعدادی که در روستایی از کشور مشغول کار است باید جایی برای بیان اظهار نظر داشته باشد. جوانی که عاشق کشور و انقلاب و اسلام است و فایده اش از صد روشنفکر و هنرمند بی‌خاصیت که دل در گرو غرب و شرق دارند بیشتر است.



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :احسان آیتی::نظرات دیگران [ نظر]

    بسم الله الرحمن الرحیم

    امام خامنه ای: شوراى‏ نگهبان‏، عماد ملت و دین و مایه‏ى اطمینان و سکینه‏ قلب مؤمنین است و در حقیقت نبض نظام اسلامى به شمار مى‏رود. وقتى شوراى‏ نگهبان‏ مثل همه‏ دوره‏هاى گذشته‏ آن قوى و قاطع و دقیق باشد، موجب آرامش کسانى مى‏شود که دلشان براى اسلام مى‏تپد و آرزویشان تحقق اهداف اسلامى و شریعت حقه‏ى نبویه است. (21/ 03/ 1368)

    خدمت عالم مجاهد پرهیزکار، دبیر محترم شورای نگهبان قانون اساسی حضرت آیت‏اللّه شیخ احمد جنتى‏ ادام الله ظله

    سلام علیکم

    پس از چند روز جلسات فشرده شورای محترم نگهبان نهایتا اسامی نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری اعلام گردید و اولین گام حماسه سیاسی به مبارکی رقم خورد.

    شورای محترم نگهبان قانون اساسی و به خصوص شخص حضرتعالی در این ایام مانند انتخاباتهای گذشته در معرض اهانتهای دشمنان نظام قرار گرفت و این بار علاوه بر دشمنان خارجی برخی از عناصر داخلی نیز با راهکارهای گوناگون قصد اثرگذاری بر افکار عمومی علیه آن شورای محترم را داشتند و با گفته ها و اقدامات و رسانه های خود سعی در فشار بر شورای نگهبان و تحت تاثیر قرار دادن اعضای آن شورا در بررسی صلاحیتها نمودند.

    با این وجود شورای محترم نگهبان، همان گونه که انتظار می رفت با عدالت، صلابت و قاطعیت بدون توجه به جوسازیها بدون مصلحت سنجی و تنها بر اساس قانون کار بررسی صلاحیتها را انجام داد.

    از این پس نیز شورای نگهبان نیز ممکن است آماج حملات غیرمنصفانه برخی افراد و جناحها قرار گیرد که یقینا اعضای محترم شورا با علم به این اقدامات تنها بر اساس قانون و امانتی که ملت در اختیار قرا داده است به وظیفه شرعی و ملی و انقلابی خود عمل نمود.

    جمعیت طلاب انقلاب اسلامی به عنوان بخش کوچکی از جامعه وظیفه خود می‌داند از زحمات خالصانه و آگاهانه حضرتعالی، فقهای گرانقدر و حقوقدانان بزرگوار شورای نگهبان صمیمانه سپاسگزاری کرده و از خداوند متعال توفیقات روز افزون برای آن شورای محترم را طلب نماید.

    بی‌شک قانونمداری شورای نگهبان طلیعه یک انتخابات پرشور و نوید دهنده حماسه سیاسی خواهد بود.

    جمعیت طلاب انقلاب اسلامی

    اول خرداد هزار و سیصد و نود و دو  هجری شمسی



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :احسان آیتی::نظرات دیگران [ نظر]
    <   <<   11   12   13   14   15   >>   >
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی