سفارش تبلیغ
صبا ویژن







در نهایت زن محبوب در شاهنامه زنى است با همه ویژگى هاى ارزنده و مطلوب فرهنگ ایرانى؛ و نیز ویژگى هایى که مى تواند نزد بسیارى از مردم و ملت هایى که به اصول و موازین متعارف اخلاقى ارج مى نهند پذیرفته شود. از همین رو است که این شاهکار، جهانى گشته است، و پس از گذشت بیش از هزار سال باز هم پژوهشگران در آن به کنکاش و تحقیق مى پردازند؛ و نیز ترجمه هایى دیگر از آن انجام مى گیرد. در شعر فردوسى علم و آگاهى زن، پایه محکم شخصیت او شمرده مى شود. کمال زن در این است که عفاف و حجاب، شرم و حیا را با علم و آگاهى جمع کرده باشد. چه لازمه پاکدامنى زن عفاف و حجاب، شرم و حیا مى باشد. ثمره پاکدامنى زن آسایش و افتخار خود، خانواده، کشور و جهان است. زن خردمند شاهنامه عفاف و شرم و حیا را با فریبندگى همراه کرده است او محدوده وظایف خود را مى شناسد. خانه آراى همسر خویش است برایش فرزندان نیکو به دنیا مى آورد زن پوشیده روى و پوشیده رخ و باوقار و حجاب در شاهنامه مایه سرافرازى مرد خود مى باشد در عین حال زن عفیف و محجوب شاهنامه راهنماى مردان تکاور، شایسته فرمانروایى، پشتیبان مرد و مظهر وفادارى و به عنوان مادر، مایه افتخار و مورد احترام قهرمانان شاهنامه و مردمان مى باشد.

در جهان مدرن امروز و در عصر شتابزدگى آنچه انسان را به سر منزل مقصود ـ تعالى ـ مى رساند، شناخت دقیق و همه جانبه دین مبین اسلام و رهنمودهاى کاربردى آن است. علاوه بر آن عملى ساختن رهنمودهاى الهى راهگشاى نهایى و اساسى انسان دوره مدرنیته مى باشد. اما چه چیز سبب شده است که امروز در جامعه اسلامى ما برخى نوجوانان و جوانان کمتر با مسائل عملى و کاربردى احکام الهى مثل عفاف و حجاب آشنا باشند و چرا گاهى اوقات کمتر شاهد عملى بودن عفاف و حجاب در میان برخى افراد هستیم؟! شاید یکى از مهم ترین دلایل آن این باشد که متولیان امر در بیان کاربردى و شناساندن جنبه هاى عملى و زیباشناسانه دین مبین اسلام همت کمترى مبذول داشته اند.

از این رو است که بیش از پیش نیازى به چنین مقالاتى احساس مى شود امید است دستآورد عملى این چنین مقالاتى نهادینه شدن فضایل اخلاقى چون عفاف و حجاب در وجود تک تک افراد جامعه اسلامى باشد


منابع این چند قسمت
1ـ پورخالقى چترودى، مهدخت، زن در شاهنامه فردوسى، مندرج در فصلنامه پژوهشى فرهنگ و هنر خراسان، ویژه زنان، سال 84 ش.
2ـ حمیدیان، سعید، درآمدى بر اندیشه و هنر فردوسى، انتشارات ناهید، چاپ دوم، سال 83 ش.
3ـ فردوسى، ابوالقاسم، شاهنامه، نشر قطره، چاپ دوم، سال 76 ش.
4ـ کیا، خجسته، سخنان سزاوار زنان در شاهنامه پهلوانى، نشر فاخته، چاپ اول، سال 71 ش.
5ـ فخر اسلام، بتول، دیدگاه فردوسى درباره زن، مندرج در فصلنامه پژوهشى فرهنگ و هنر خراسان، ویژه زنان، سال 84 ش.
6ـ معین، محمد، فرهنگ فارسى، جلد دوم، انتشارات امیرکبیر، چاپ هشتم، سال 71 ش.

پدیدآورنده: ریحانه فرامرزى کفاش
با تشکر از
پایگاه حوزه



  • کلمات کلیدی :
  • کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی