سفارش تبلیغ
صبا ویژن







 

بر حسب استقبال دوستان بخش سوم مصاحبه مدیر پایگاه وبلاگ نویسان ارزشی را  با خبر گزاری قرانی به حضورتان ارائه

می نمایم

سه‌شنبه ?? اسفند ????   ??:??    شماره‌ خبر : 229797

امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی/ 24
وبلاگ‌نویسان متخصص دینی مهم‌ترین حلقه امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی هستند

گروه وبلاگ و IT: مدیر پایگاه وبلاگ‌نویسان ارزشی، از بلاگران متخصص دینی به عنوان مهم‌ترین حلقه امر به معروف و نهی از منکر در جهان مجازی یاد کرد و نقش آنان را در صورت داشتن هدف مشخص و پشتوانه علمی و دینی لازم، برای ترویج مفاهیم دینی در این فضا پررنگ عنوان کرد.

«علی کریمی»، مدیر پایگاه وبلاگ‌نویسان ارزشی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، در بخش دوم مصاحبه خود با اشاره به اینکه اینترنت ابزاری برای ارتقاء آگاهی‌های فرهنگی در جامعه و امر به معروف و نهی از منکر است، بر لزوم تولید محتوای دینی و قرآنی بر اساس ذائقه مخاطبان جوان این فضا و برنامه‌ریزی طولانی مدت توسط نهادهای ذیربط تأکید کرد.
بخش دوم مصاحبه علی کریمی را اینجا بخوانید!

بلاگر «فصل آگاهی» وبلاگ‌نویسان را مهم‌ترین حلقه سیکل فعال در فضای مجازی دانست و گفت: با عنایت به فراوانی و کمیت بلاگر در ایران(درحدود یک میلیون بلاگر فعال در عرصه نت داریم که از این تعداد سی درصد بلاگرهای دینی هستند) اصلی‌ترین نقش را در ترویج امر به معروف و نهی از منکر خواهند داشت.

 نظارت همگانی
در جامعه مصطلح شده که امر به معروف و نهی از منکر، یک نظارت همگانی است ولی این بدان معنا نیست که همه مردم بدون شناخت کافی از کم و کیف آن و اطلاع دقیق از مفاهیم اسلامی به این امر همت گمارند

وی ادامه داد: اگر کارها همان‌گونه که اشاره شد با برنامه و منظم پیش برود و حمایت جدی از وبلاگ‌نویسان شود، عملیاتی کردن فریضه امربه معروف و نهی از منکر را به خوبی انجام خواهند داد مشروط بر اینکه انگیزه لازم در آنان برای پرداختن به این امر ایجاد شود.

این فعال رسانه‌ای افزود: ولی مهمترین مشکل بلاگرها ذائقه مخاطبان است که تمایل کمتری به مطالعه مقالات تحلیلی طولانی دارند و لازم است ابتدا برای این مشکل فکر اساسی شود، گرچه برای اثرگذاری بیشتر مقالات و آثار باید در قالب داستان و یادداشت‌های کوتاه ارائه شود ولی ماهیت مفاهیم دینی به گونه‌ای است که همه گزاره‌ها و مؤلفه‌های آن را نمی‌توان در این قالب ریخت.

کریمی در ادامه تصریح کرد: در جامعه مصطلح شده که امر به معروف و نهی از منکر، یک نظارت همگانی است ولی این بدان معنا نیست که همه مردم بدون شناخت کافی از کم و کیف آن و اطلاع دقیق از مفاهیم اسلامی به این امر همت گمارند.

اجرای امر به معروف و نهی از منکر متخصصان اهل این فن را می‌طلبد

وی تأکید کرد: این فریضه آمران و ناهیان متخصص و اهل مطالعه را می‌طلبد که شناخت کافی از اسلام و اعتقادات دینی داشته باشند تا مخاطبان را به خوبی هدایت کنند.

مدیر پایگاه وبلاگ‌نویسان ارزشی ادامه داد: علاوه بر اینکه چندسالی است گروه‌هایی با استفاده از امکانات وبلاگستان تشکیک در اصول و فروع دین را ترویج می‌کنند و پاسخ به شبهات هم تخصص می‌خواهد که بخش دیگری از کار بلاگرها پرداختن به این زاویه است.

این محقق فضای مجازی در یک نگاه جامع بلاگرها را به دسته‌های متعددی تقسیم و اظهار کرد: «گروه بی‌هدف» کسانی هستند که برای تفریح و پر کردن اوقات فراغت خود اقدام به ایجاد وبلاگ می‌کنند. این گروه به دنبال اشاعه فرهنگ خودی نیستند و در برابر هجوم فرهنگ بیگانه هم حساسیت به خرج نمی‌دهند.

وی ادامه داد: این نوع بلاگرها به‌طور منظم به‌روز رسانی نمی‌کنند و در واقع فعالیت آنها هدفمند نیست.

این بلاگر «گروه مستعد» را دومین دسته از انواع بلاگران دانست و افزود: این گروه برای شکوفایی استعدادهای سرخورده خود اقدام به ایجاد وبلاگ می‌کنند که این افراد به دنبال مطرح کردن خود هستند و از هر امکانی برای جلب توجه مخاطبان استفاده می‌کنند.

کریمی در توضیح «گروه سرخورده» نیز تصریح کرد: دسته‌ای دیگر کسانی هستند که در محیط خانواده و اجتماع توجه کافی به آنها نشده، بنابراین از فضای مجازی برای انتقام گرفتن از اجتماع استفاده می‌کنند. این دسته با همه سر دعوا دارند و به هر چیزی می‌تازند بدون اینکه از ماهیت آن خبر داشته باشند.

 مقابله با اسلام
تعدادی از بلاگرها به مقابله با فرهنگ اسلامی برخواسته‌اند، اینان چون هدفمند فعالیت دارند گاهی خود را در قالب و هیئت وبلاگ‌نویسان دینی جای می‌دهند و با استفاده از این عنوان و اعتمادی که مخاطبان به بلاگرهای دینی دارند اهداف خود را دنبال می‌کنند

وی در ادامه به «گروه اقتصاد محور» اشاره کرد و گفت: اینها کسانی هستند که از فضای مجازی برای کسب و تجارت استفاده می‌کنند و سود مالی مهم‌ترین محرک آنها است.

مدیر پایگاه وبلاگ‌نویسان ارزشی «گروه مسئولیت محور» را یکی دیگر از انواع بلاگران فعال در فضای مجازی برشمرد و افزود: افراد متعلق به این گروه با احساس مسئولیت وارد این عرصه شده‌اند و دغدغه فرهنگ اسلامی و حفظ و حراست از ارزش‌های اسلامی آنان را وادار به فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: این گروه چون پشتوانه کافی برای ادامه کار ندارند پس از مدتی فعالیتشان کم شده و یا وبلاگ را تعطیل می‌کنند.

این پژوهشگر در فضای مجازی «گروه خواص» را آخرین دسته وبلاگ‌نویسان فعال خواند و عنوان کرد: مهم‌ترین گروه کسانی هستند که با هدف و برنامه وارد فضای مجازی شده‌اند خود این گروه را می‌توان به چند زیرگروه تقسیم کرد.

وی ادامه داد: تعدادی از بلاگرها به مقابله با فرهنگ اسلامی برخواسته‌اند، اینان چون هدفمند فعالیت دارند گاهی خود را در قالب و هیئت وبلاگ‌نویسان دینی جای می‌دهند و با استفاده از این عنوان و اعتمادی که مخاطبان به بلاگرهای دینی دارند اهداف خود را دنبال می‌کنند.

باید انگیزه کافی برای وارد شدن بلاگران سیاسی به عرصه فرهنگی ایجاد شود

او افزود: این افراد کسانی هستند که با زیرکی شبهاتی را به اصول مسلم دین وارد می‌کنند و در واقع هدفشان ایجاد تفرقه و دشمنی بین اقوام مختلف کشور است. به‌طور معمول اینان از جانب سایت‌های خارجی حمایت و تغذیه می‌شوند.

کریمی در ادامه یادآور شد: عده‌ای از بلاگرهای این گروه کسانی هستند که وابستگی حزبی و جناحی داشته و یا هوادار یکی از جناح‌های مطرح کشور هستند که هم تحت لوای الفاظ و القاب دینی تلاش می‌کنند تا مخاطبان خود را به سوی اهداف و برنامه‌های حزب و جناحشان سوق دهند. دیدگاه این افرد به وبلاگ ابزاری است و تا آنجا پیش می‌روند که منافعشان ایجاب می‌کند.

 درایت
بیشتر بلاگرانی که با درایت و هدفمندی فعالیت دارند، در حوزه سیاست قلم می‌زنند ولی همان‌گونه که اشاره شد اگر انگیزه کافی در آنها برای فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شود می‌توانند در عرصه فرهنگ هم مانند حوزه سیاست اثرگذار باشند

این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: عده‌ای دیگر هم هستند که هم تعهد و هم بنیه علمی کافی برای فعالیت دارند و از نظر کمیت در اقلیت هستند، ولی به جهت اثرگذاری از دیگر گروه‌ها مؤثرتر عمل می‌کنند.

وی تصریح کرد: این اشخاص اینترنت را عرصه‌ای برای ترویج ارزش‌های ناب محمدی(ص) می‌پندارند و با مطالعه و پژوهش و مخاطب‌شناسی آثار ماندگار و اثرگذار تولید و عرضه می‌کنند.

بلاگر «فصل آگاهی» خاطرنشان شد: بیشتر بلاگرانی که با درایت و هدفمندی فعالیت دارند، در حوزه سیاست قلم می‌زنند ولی همان‌گونه که اشاره شد اگر انگیزه کافی در آنها برای فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شود می‌توانند در عرصه فرهنگ هم مانند حوزه سیاست اثرگذار باشند.

وی در پایان با اشاره به بلاگرانی که وقت زیادی را برای مطالعه منابع و همچنین آثار دیگران صرف می‌کنند، افزود: بنابراین آثاری که ارائه می‌دهند پرمحتوا و قابل توجه است و بهترین گروهی هستند که برای ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر و تبدیل کردن آن به فرهنگ عمومی می‌توانند مؤثر واقع شوند.


وبلاگ «فصل آگاهی» را اینجا ببینید!



  • کلمات کلیدی : سیاست

  • نوشته شده توسط :سادات علوی::نظرات دیگران [ نظر]
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی