شاید یکی از ممتازترین مولفه های شکل گیری نظام سیاسی جمهوری اسلامی قرار گرفتن اسلام شناسی عادل و مدیر در راس قدرت باشد که از آن با عنوان "ولایت فقیه" در متون دینی و قانون اساسی یاد شده است.
عملکرد جمهوری اسلامی با محوریت ولی فقیه در طول سه دهه گذشته کافی بود تا دشمنان جمهوری اسلامی بیش از پیش به اهمیت وجود چنین جایگاهی در راس نظام سیاسی پی برده و برای تضعیف و ناکارآمدسازی آن توطئه چینی کنند.
یکی از سطوح هجمه به این رکن اساسی نظام اسلامی، ایجاد شبهه نسبت به جایگاه ولایت فقیه و مردم و نخبگان بود. دشمنان چنین القاء کردند که ولایت مطلقه فقیه، نظریهای توتالیتر و استبدادی است که اجازه هرگونه مخالفت و مغایرت با رهبری را سلب کرده و به نخبگان و کارشناسان که احیانا نظری مخالف نظر ولی فقیه داشته باشند اجازه انتقاد و طرح نظر و رای نمیدهد و کار کارشناسی در این مجموعه تا آنجایی معنا دارد که در مخالفت با رهبری نباشد!
شبهاتی با مضامینی چنین، در طول این سالها از رسانههای مختلف ضدانقلاب انتشار یافته و در سالهای اخیر با رشد و گسترش فضای مجازی به اوج خود رسیده است. این در حالی است که حکیم فرزانه انقلاب اسلامی بارها در اظهارات خود به این شبهات پاسخ داده و تبیین "ضدیت با ولایت فقیه" پرداخته اند. آخرین بیانات ایشان در این زمینه به دیدار دانشجویان با معظم له در مورخه 17/5/91 باز میگردد که چنین فرمودند:
«گفته شد که بعضیها نظرات کارشناسی میدهند، با نظر رهبری مخالف است، میگویند آقا این ضد ولایت است. من به شما عرض بکنم؛ هیچ نظر کارشناسیای که مخالف با نظر این حقیر باشد، مخالفت با ولایت نیست؛ دیگر از این واضحتر؟! نظر کارشناسی، نظر کارشناسی است. کار کارشناسی، کار علمی، کار دقیق به هر نتیجهای که برسد، آن نتیجه برای کسی که آن کار علمی را قبول دارد، معتبر است؛ به هیچ وجه مخالفت با ولایت فقیه و نظام هم نیست. البته گاهی اوقات میشود که این حقیر خودش در یک زمینهای کارشناس است؛ بالاخره ما هم در یک بخشهائی یک مختصر کارشناسیای داریم؛ این نظر کارشناسی ممکن است در مقابل یک نظر کارشناسی دیگر قرار بگیرد؛ خیلی خوب، دو تا نظر است دیگر؛ کسانی که میخواهند انتخاب کنند، انتخاب کنند. در زمینههای فرهنگی، در زمینههای آموزشی - در بخشهای مخصوصی - بالاخره ما یک مختصری سررشته داریم، یک قدری کار کردیم؛ این میشود نظرکارشناسی. به هر حال هیچگاه اعلام نظر کارشناسی و نظر علمی، معارضه و مبارزه و مخالفت و اعلام جدائی از رهبری و ولایت و این حرفها به حساب نمیآید و نباید بیاید»
بیانات فوق به خوبی سعهصدر و نگاه موسع معظم له را آشکار ساخته و یاوهگوییهای دشمنان را آشکار میسازد و حکایت از این نگاه دقیق و راهبردی رهبری دارد که نباید دایره دوستداران انقلاب و نظام و ولایت را به بهانههای واهی تنگ نمود و افراد را از این دایره خارج کرد.
این مواضع البته مطالب جدیدی نیست که امروز برای اولین بار رهبری بر آن تاکید داشته باشد، بلکه در طول 23 سال گذشته معظم له در فرصتهای مختلف به این مساله تاکید داشته اند. به عنوان نمونه بیش از 20 سال پیش در دیدار با اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات چهارمین دورهی مجلس شورای اسلامی (4/12/70) فرمودند: «رمی به "ضدیت با ولایت فقیه" چیز آسانی نیست که ما تا اندک چیزی از کسی دیدیم، فوراً این مهر را به پیشانی او بزنیم؛ ضدیت با ولایت فقیه، شواهد و ضوابطی دارد»
به واقع ضدیت با ولایت فقیه را نه در داشتن نظری کارشناسی در مخالفت با رهبری، بلکه در عدم تبعیت عملی از فرامین ایشان باید جستجو کرد. رهبری طبق قانون اساسی دارای مسئولیتها و اختیاراتی است که به پشتوانه آن تصمیماتی را اتخاذ کرده و فرامینی را ابلاغ میکند. در این مرحله است که معنای تبعیت و عدم تبعیت از ایشان مطرح میگردد. در این وضعیت که فرمایش ایشان حکم قانون را دارد، تبعیت از آن حتی بر خود ولی فقیه نیز لازم و ضروری است و کسی را که در برابر این تصمیمات قانونی میایستد را میتوان "ضدولایت فقیه" خواند.
جلوه دیگر مخالفت و ضدیت با ولایت فقیه آنجایی است که برخی قلم بدستان و دارندگان رسانه و تریبون در مقام زیرسوال بردن جایگاه رهبری و ولایت و ایجاد انحراف در افکار عمومی تلاش میکنند، بدون آنکه حاضر باشند برای نظرات و انتقادات خود ادلهای اقامه کنند. گاه نداشتن استدلال و دلیلی متقن آنان را تا مرحله توهین و تمسخر و هجوگویی پیش میبرد که تکلیف این افراد نیز مشخص بوده و جایی برای شک و شبهه در مورد "ضد ولایت فقیه" بودن این افراد وجود نخواهد داشت.
سخن آخر آنکه حتی در موارد مذکور نیز قصد و نیت و تکرار و پافشاری لازم است. به واقع فرد با یک خطا و اشتباه و یا بدون قصد و نیت نیز از جرگه هواداران نظام اسلامی و ولایت فقیه خارج نشده و "ضدولایت فقیه" نخواهد شد! به همین خاطر است که معظم له تاکید دارند که «نمیشود هر کسی را به مجرد یک خطائی یا اشتباهی گفت منافق؛ نمیشود هر کسی را به مجرد اینکه یک کلمه حرفی برخلاف آنچه که من و شما فکر میکنیم، زد، بگوئیم آقا این ضد ولایت فقیه است. در تشخیصها خیلی باید مراقبت کنید»(4/9/88)
نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]