سفارش تبلیغ
صبا ویژن







 فرا رسیدن سی و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصتی بود تا همه جریان‌های سیاسی به میدان آمده و با صدور بیانیه‌ای، نظرات خود را در مورد انقلاب اسلامی، وضعیت سیاسی کشور و انتخابات ریاست جمهوری آینده اعلام نمایند. در این میان دو حزب غیرقانونی و منحل شده جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز با صدور بیانیه ای به اعلام مواضع پرداختند.

بیانیه حزب مشارکت بدون آنکه از ملت برای حضور در راهپیمایی دعوتی کرده باشد، با شرایط وضعیت بحرانی کشور از انتخابات آزاد سخن گفته و مدعی می‌شود: «راه نجات کشور در این برهه حساس تنها و تنها انتخابات آزاد است.» نویسندگان بیانیه در نهایت چنین می‌نویسند: «امید آن است که همه دلسوزان کشور اعم از کسانی که در حاکمیت قرار گرفته‌اند و منتقدان و زخم‌خوردگان اقتدارگرایی، فراتر از منافع شخصی و سازمانی خود، به نجات کشور بیندیشند و حول این محور برنامه‌ای برای عبور از گذشته پندآمیز و عبرت آموز و با نگاه به آینده طراحی کنند که در آن تنها و تنها قانون و در صدر آن قانون اساسی محوریت پیدا کند و همه افراد و گروه‌هایی که ملتزم به قانون اساسی هستند بتوانند در این فرآیند نجات توان خود را به کار گیرند»

جوهر مباحث مطروحه در بیانیه شاخه خارج نشین سازمان منحله مجاهدین انقلاب اسلامی نیز بر سیاه نمایی وضع موجود و تاکید بر ضرورت برگزاری "انتخابات آزاد" شکل گرفته است. در این بیانیه نیز که باز هم بر حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن اشاره‌ای نداشته است، بر این مساله تاکید شده که «راه نجات کشور همان است که بارها دلسوزان و علاقمندان کشور و انقلاب و نظام به ویژه آقایان مهندس موسوی و کروبی و خاتمی و هاشمی بر آن تأکید کرده‌اند؛ بازگشت به شعارهای اصیل انقلاب، تجدید نظر کامل در روش‌های تباهی آفرین کنونی، تمکین در برابر اراده و خواست ملت، آزادی زندانیان سیاسی و رفع محدودیت و سانسور از فعالیت‌های احزاب و مطبوعات و برگزاری انتخاباتی آزاد و سالم با حضور همه جناح‌ها و گرایش‌های سیاسی کشور.»

صدور این بیانیه ها حامل چند نکته قابل تامل است:

1- یکی از ملاحظات قابل توجه در این مساله نسبت به سه سال گذشته، آن است که احزاب و گروه‌های سیاسی بازیگر اردوگاه فتنه که در جرائم سال 88 نقش آفرین بودند، و در طول این سال‌ها بر مخاصمت با انقلاب اسلامی و نفی آرمانهای انقلاب و امام اصرار داشته و در راهپیمایی 22 بهمن فتنه گری و ایجاد ناامنی و التهاب را دنبال می‌کردند، امسال تغییر رویه داده و با ادبیات دیگری بیانیه صادر کرده‌اند. این تغییر ادبیات به خوبی حکایت از انسداد سیاسی و شکست فتنه گری داشته و آنکه فتنه گران این بار بازگشت به قدرت را در دستور کار خود قرار داده‌اند. به واقع ادبیات براندازانه این گروهها در بیش از سه سال اخیر بار دیگر به ادبیات اصلاح طلبانه تبدیل شده است.


2- ادبیات بیانیه‌های مذکور کاملا همسو با ادبیات سناریوی "وحدت ملی" پیشنهادی آقای هاشمی بوده و از همسویی و تبعیت کامل افراطیون اردوگاه فتنه - اصلاح‌طلبی از طراحان این سناریو خبر می‌دهد. به واقع می‌توان گفت که اختلافات مطرح در سطح چگونگی ورود به صحنه انتخابات و تعیین لیدر و رهبر اصلاح طلبان در داستان انتخابات تا حدی رفع گردیده و حتی افراطیون نیز به صف حمایت از تشکیل "دولت وحدت ملی" پیوسته‌اند.

 3- این بیانیه ها این ساله را نیز آشکار می‌سازد که بین شعار برگزاری "انتخابات آزاد" و سنایوی "وحدت ملی"، نوعی همگرایی وهمسویی وجود دارد . به عبارتی می‌توان "انتخابات آزاد"، رمز تبلیغاتی رسیدن به طرح وحدت ملی است. به عبارتی با تبدیل انتخابات آزاد به عنوان یک مطالبه، زمینه برای تحقق عملی سناریوی وحدت ملی نیز فراهم خواهد آورد.

شاید در نگاهی جامع‌تر بتوان اینگونه گفت که سه ضلع "بحرانی نشان دادن وضعیت کشور"، "انتخابات آزاد" و "طرح وحدت ملی" قطعات یک پازل باشد که برای پیروزی در انتخابات آتی توسط اتاق فکر اردوگاه اصلاح طلبی طرحریزی شده است. کافی است با ادبیات مشابه تمامی منسوبین به این اردوگاه در سه ماه اخیر توجه شود تا موید این نظر باشد، ضمن آنکه پیوستن افراطیون اردوگاه اصلاحات نیز حکایت از اجماع ایشان بر این فرآیند دارد.



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی