سفارش تبلیغ
صبا ویژن







هیچکس نمی تواند انکار کند تکنیک سینما پس از انقلاب رشد کرده است.سینمای حاتمی کیا زبان بین‌المللی ندارد.
اگر حساب کنیم که سالی هفتاد فیلم در سینمای ما ساخته می‌شود که خیلی هم هست و اگر تصور کنیم که حدود بیست و پنج فیلم در بخش مسابقه جشنواره‌ای فجر شرکت می‌کنند که به لحاظ تکنیک و محتوایی دست بالاهای سینمایی ما هستند، شما به زحمت می‌توانید یک دهم، فیلم خوب قابل توصیه به مردم معرفی کنید. مثلاً بگویید از هفتاد فیلم، این هفت فیلم خوب است واقعاً به زحمت می‌توان ده‌درصد سینما را به مردم توصیه کرد...

مقام معظم رهبری بحثی را در مورد الگوی پیشرفت مطرح کرده‌اند که از اهمیت خاص برخوردار است به نظر شما آیا می‌توان برای سیمای انقلاب اسلامی الگویی مطرح کرد؟ اصلا سینما و انقلاب، در این 30 سال ماهیتا به درد هم خورده‌اند یا با هم تناسب داشته‌اند یا نه؟ و اگر نه چرا و چه باید کرد؟

یامین پور: ببینید صحبت کردن درباره الگو در حوزه هنر یک ایراداتی دارد الگو پروژه است اما هنر و حوزه‌های فرهنگ به طور عام جوششی است و نباید تبدیل به کلیشه شود هر گاه یک هنری بر اساس عادت و کلیشه رخ بدهد دیگر یک امر ناب و یک امر فاخر هنری نیست برای همین نمی‌شود از این تعابیر در فرهنگ و هنر استفاده کرد یعنی نمی‌توانیم بگوییم یک فیلم سینمایی متناسب یا در خور سینمای انقلاب اسلامی چه شکلی است و یا چه شکلی ساخته می‌شود اگر این گونه بود دستورالعمل‌ می‌نوشتیم و از رویش می‌ساختیم هنر این نیست ولی می‌توانیم نقد کنیم یعنی فیلم هایی که ما دیدیم نسبت‌شان با انقلاب اسلامی چیست؟ آن چیزی که روشن است این است که ما اسلام و انقلاب اسلامی را فاخرترین معانی و مفاهیم تلقی می‌کنیم و طبعا یک اثر هنری متناسب با این مفاهیم و معانی باید واجد همین ویژگی‌ها باشد.
  ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وحید یامین پور::نظرات دیگران [ نظر]

     این یادداشت را حدودا سه سال پیش منتشر کردم. زمانی که عده ای در خیابان های تهران شعار «نه غزه نه لبنان» را راه انداختند. آن وقت ها فکر نمی کردم فقط چند ماه کافی است تا آخرین میخ ها به تابوت حرمت شکنان بخورد و البته فکر نمی کردم که فقط چند ماه مانده با خیزش عمومی جهان اسلام و البته تر فکر نمی کردم روند تحولات در دنیای امروزمان تا این اندازه شتابان باشد...

    بعد از این یادداشت دوبار دیگر هم به لبنان سفر کردم. سفری که انشاءالله اینبار ثمره اش یک مستند خواهد بود و اگر زمان یاری کند یک کتاب. این یادداشت به مناسبت روز قدس مجددا منتشر می شود.

    دل شکسته بیداری اسلامی!

     اوایل دهه 80 بود. ایران اوضاع خوبی نداشت. جریان روزنامه های زنجیره ای و سالگردهای منافقانه ی 18 تیر 78 در رسانه های منطقه با موزیانه ترین روش ها منتشر و برجسته سازی شده بو

    د. رسانه ها تمام تلاششان را معطوف کاستن اقتدار فرهنگی ایران در جهان اسلام کرده بودند. عرب های امریکایی تمام ایران را در دانشگاه تهران خلاصه کرده بودند و وضع و حال این دانشگاه هم که معلوم بود.

    در پاییز همان سال فرصتی دست داد تا میهمان برادران حزب الله لبنان باشیم. لبنان هنوز شادمان از اخراج تحقیرآمیز صهیونیست ها در معرکه ی 2000 بود. این اولین بار بود پس از اشغال بیروت در دهه ی هشتاد میلادی که هیچ اثری از ردّپای کثیف آنها در لبنان باقی نمانده بود.

    با یکی از جوانان حزب الله در کوچه های ضاحیه ی جنوبی بیروت قدم میزدم و درباره ی مسائل ایران و لبنان با هم گفتگو می کردیم. دانشجوی مهندسی مکانیک بود در دانشگاه بیروت. با حالتی متأثر از اوضاع داخلی ایران پرسید. من از پاسخ طفره رفتم. برایم دشوار بود که نگرانی و ناراحتی ام را ابراز کنم. به او گفتم یک چیز را مراقب باشید. ما از برخی اصولمان تنازل کرده ایم و علتش هم عافیت طلبی پس از جنگ تحمیلی است. شما مراقب باشید تا فرار صهیونیست ها را آغاز عافیت طلبیتان قرار ندهید. خندید و گفت حواسمان جمع است، ما همیشه در مبارزه ایم.

    ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وحید یامین پور::نظرات دیگران [ نظر]
    خلاصه میزگرد خبرگزاری فارس با رفیعی، یامین‌‌پور و جبرائیلی

    بایدهـا و نبایدهـای "خبرنگار انقلابی"و "رسانه آرمانگرا"

    خبرگزاری فارس: در میزگرد خبرگزاری فارس درباره موضوعات مختلفی همچون وظیفه اصلی رسانه‌ها در جنگ نرم، نداشتن امتیاز روزنامه و خبرگزاری در کشورهای اسلامی، آماده نبودن خبرنگاران انقلابی برای تاکشوهای عربی و انگلیسی و عدم اعتماد به نفس رسانه‌های داخلی بحث و گفت‌و‌گو شد.

     

     فارس: به صورت شفاف بگویید به نظر شما خبرنگار انقلابی کیست و رسانه آرمان‌گرا کدام است؟

    یامین‌پور: وقتی می‌گوییم انقلاب اسلامی یک پدیده است یعنی دست کم این را نسبت به پدیده‌های 100 سال اخیر مطرح می‌کنیم و اگر نه انقلاب اسلامی در درون یک رخداد است اما این پدیده و سرآمد بودن آن در نسبت با رخداد‌های بین‌المللی و امپریالیسم و استکبار و تحولات یکسویه جهان دوقطبی زمان انقلاب قرار دارد.

    **یامین‌پور: رسالت خبرنگار انقلابی باید ناظر به فضای بین‌المللی باشد

    ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وحید یامین پور::نظرات دیگران [ نظر]

    طلای سوریان مهمتر است یا اسکار فرهادی؟!


    یقین دارم عده ای که می شناسیمشان طلای سوریان را نخواهند دید. طلای سوریان رنگش به چشم آنها نخواهد آمد چون اعتبارش مستقیم به حساب غرور ملی واریز می شود. طلای سوریان برای مردم مفهوم دارد. مردم حمید را می شناسند و او را دوست دارند. عکس های حمید را به دیوارهای خانه و مغازه شان می آویزند و برایش آیت الکرسی می خوانند.
    اما فرهادی فقط قهرمان قصه های روشنفکری روزنامه هایی بود که سر از آخور آنور آب برنداشته اند هنوز. حتی وقتی مکرر عکسهای تمام قامتش را در قطع بزرگ روی کیوسکها فرستادند هیچکس برایش آیت الکرسی نخواند. فرهادی فیلمساز است و سینما برای ما یک مدیوم دست دوم وارداتی است که هیچ وقت از آن آبی برایمان گرم نشده است. بماند که با آن همیشه تحقیرمان کرده اند.
    "روزنامه های آخوری" با عصبانیت آمار داده اند که ایرانیان بطور متوسط هر شش سال یکبار سینما می روند و آمار دادند که فرهادی سال گذشته در رده ی هفتم محبوبترین فیلمسازان ایران قرار گرفت. آنها البته از اول شدن حاتمی کیا هم عصبانی بودند. ولی عصبانی تر اند از اینکه عکس آقا تختی هنوز روی دیوار هاست و حالا عکس سوریان هم به گوشه ی آن چسبانده شده است.
    حمید و کشتی از ماست و برای ما خواهد ماند. حتی اگر "آخوری ها" او را دوست نداشته باشند.
    پ ن 1: خیلی سعی کردم از فرهادی عکسی با پرچم ایران پیدا کنم. نکردم!
    پ ن2: پیشتر گفته بودم از دو دسته خیلی بدم می آید: وطن فروش ها  و وطن فروش ها!
    پ ن 3: امیدوارم متوجه باشید که حمله من به فرهادی نیست به روشنفکرهای آخوری است که حرف مردم ایران را سالهاست نمی فهمند. وگرنه فرهادی همین است که در فیلمهایش می بینید.



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وحید یامین پور::نظرات دیگران [ نظر]
    خیلی تلاش کردیم لاریجانی هم به برنامه بیاید اما نشد!/ ماجرای ایمیل‌هایی که مجری «من و تو» به یامین‌پور فرستاد

     

    باشگاه چانه زنی، محمدرضا شهبازی: درب آسانسور داشت بسته می‌شد که صدای یک نفر را شنیدیم که می‌گفت: «از رجانیوز نباید راه میدادی برای مصاحبه!» اما کار از کار گذشته بود و ما در راه طبقه چهارم مرکز پژوهش‌های مجلس بودیم تا با کسی مصاحبه کنیم که اگر اجازه می‌داد شایعات واقعیت پیدا کند و نامزد انتخابات می‌شد، احتمالا حالا خودش یکی از نمایندگان مجلس بود نه یکی از مدیران مرکز پژوهش‌های آن.

    وحید یامین‌پور قبل از انتخابات 88 چند بار مجری گری را در تلویزیون امتحان کرده بود اما آنچه او را سر زبانها انداخت برنامه دیروز امروز فردا بود. این برنامه آنقدر جذاب و پر حاشیه بود که حالا بعد از نزدیک دو سال باز هم بیشتر سوالات ما حول و حوش همان باشد. سوال‌هایی درباره برنامه مناظره جوانفکر و رسایی درباره مشایی، یا مناظره شریعتمداری، کواکبیان. آقا وحید چند جای مصاحبه به سوال‌هایمان خندید و برای جواب دادن به آنها که از نظر خودش عجیب و غریب بود، کمی بیشتر از حد معمول فکر کرد. بالاخره هر چه باشد «باشگاه چانه زنی» باید با بقیه گفتگوها فرق کند یا نه؟!

    متولد چه سالی هستید؟

    1359
     
    کجا؟

    دزفول
     
    تا چه سالی در دزفول ماندید؟

    ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :وحید یامین پور::نظرات دیگران [ نظر]
    <   <<   16   17   18   19   20   >>   >
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی