سفارش تبلیغ
صبا ویژن







 

 حماسه بزرگ ملت و حضور بیش از 30 میلیون واجدین شرایط در پای صندوقهای رای در حالی که نظام سلطه فشارهای همه جانبه، نظامی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای کاستن از مشارکت سیاسی ملت بکار برده و ایادی آن نیز انتخابات را تحریم کرده بودند، رفتار معنا داری است که برای فهم آن باید عینک بدبینی و کج اندیش را کنار زد و صادقانه به نظاره و اندیشه نشست. در نگاهی بیطرفانه به رفتار سیاسی ملت ایران در این دوره از انتخابات می‌تواند رفتار سیاسی ملت را حاوی این پیامها دانست:

اول اینکه حضور گسترده و قابل‌توجه واجدین شرایط رای در این انتخابات نشان داد نظام جمهوری اسلامی همچنان از حمایت اکثریت ملت برخوردار و شالوده محکمی داشته و به شجره طیبه ای مبدل گردیده که ریشه در قلوب ملت ایران زمین دارد. به واقع مردم کلیت نظام سیاسی را پذیرفته و خواهان رشد و پیشرفت کشور در این چارچوب هستند.

ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]

    فردای فتح بزرگ»
    90/12/13 10:50 ع

     

    روز 12 اسفند روز تحقق وعده الهی بود که خبر از نصرت مومنان در برابر مکر کفار و دشمنان حکومت اسلامی می‌داد. در این روز تلاش چندماهه دشمنان انقلاب اسلامی که خط تحریم و کاستن حضور ملت را دنبال می‌کرد، نقش بر آب شد و حضور تاریخی ملت بر سرصندوقهای رای، آخرین تیرباقی مانده در کمان دشمن را نیز بی ثمر گذاشت.

    و اینک ملت بزرگ ایران بعد از فتح بزرگ، در فردای انتخاباتی قرار گرفته است که نویدبخش افقهایی روشن پیش روی ملت ایران می‌باشد. در این شرایط برای آنکه شیرینی این فتح بزرگ در کام ملت برای همیشه جاودانه گردد، لازم است که ملاحظاتی را مورد توجه قرار داد:

    1- نباید فراموش کرد که پیروز واقعی حماسه 12 اسفند ملت غیور ایران است که با بصیرت کامل و اراده بلند خود در طول دهه های اخیر بارها حماسه ها آفریده است. در این بین جایگاه احزاب و گروههای سیاسی در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرد و منتخبین بیش از آنکه خود را واماندار احزاب و گروههای سیاسی ببینند، باید خود را منتخب ملت بدانند، آن هم نه تنها کسانی که به ایشان رای داده، بلکه هر منتخب امروز، نماینده تمام ملت در مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

    ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]

    آنروز که موسوی در برابر رای ملت ایستاد و متوهمانه اعلام کرد که تسلیم این صحنه آرایی نخواهد شد! شاید گمان نمی‌کرد که اینچنین جریانها و گروههای سیاسی بازی‌خورده ‌اش، از صحنه سیاسی کشور توسط ملت کنار گذاشته شوند. این جریان بعد از آنکه در حماسه 9 دی و 22 بهمن سال 88، سیلی محکمی از ملت خورد و از صحنه حقیقی جامعه به فضای مجازی و سایتها و وبلاگهای ضدانقلاب پناه برد، گمان داشت که 12 اسفند 90  فرصتی است که خواهد توانست وزن سیاسی خود را به رخ نظام اسلامی کشانده و آن را دستمایه خودشیرینی برای اربابان جدیدش در آنسوی مرزها قرار دهد.

    این جریان با الگوهای مختلفی وارد بازی انتخابات نهم مجلس شد. ابتدا در حالی که فتنه گران گمان داشتند از وزن و اعتبار قابل ملاحظه ای برخوردارند و نظام نیز مجبور است برای گرم کردن بازار انتخابات به این جریان باج دهد، تلاش نمودند تا با تاکید بر سناریوی "مشارکت مشروط" و با نگاهی سهم خواهانه، آزادی اصحاب و سران فتنه و تائید صلاحیت نامزدهای افراطی خود را شرط ورود در انتخابات اعلام کنند. اما خیلی زود مشخص شد که این زیاده خواهی متوهمانه، بی‌پشتوانه بوده و موضع قاطع انقلابی نظام و عدم تسلیم در برابر زیاده خواهی فتنه گران، آن را به تغییر سناریو واداشت.

    ادامه مطلب...

  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]

    کالبدشکافی مجملی از دو  نگرش جبهه متحد و جبهه پایداری

    به عرصه انتخابات مجلس نهم

    انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی به روزهای نهایی خود نزدیک می‌شود که عملا دو لیست محوری و چند فهرست ثانوی در اردوگاه اصولگرایان خودنمایی کرده است و این امر در ظاهر ابهاماتی را برای بدنه جبهه اصولگرایان و توده‌های مردم به همراه داشته و کار را در انتخاب نمایندگان دشوار کرده است.

    برای عبور از این سردرگمی و تشخیص آنکه چه باید کرد باید منطق دو نوع نگرش قالب در جبهه اصولگرایان به حضور در صحنه انتخابات را مورد بررسی قرارداد و آنگاه با موجه دانستن هر کدام از این دو نگرش، رفتار انتخاباتی شایسته ای را برگزید.

    منطق ائتلاف و اتحاد

    اولین نگرش، صحنه انتخابات مجلس را صحنه رقابت جریان اصولگرا با رقبایی می‌داند که در درون جریان اصولگرا قرار ندارد. این نگاه معتقد است که در مقابل جریان اصولگرا حداقل سه جریان در تلاش است تا فاتح انتخابات آتی و کرسی های مجلس گردد و اصولگرایان نمیتوانند نسبت به این جریانها بی‌تفاوت باشند و یا وزن آنان را کم اثر ببینند و اگر از این مساله غفلت ورزند، بی‌شک بازنده انتخابات خواهند بود.

    جریان اول که خطرناکترین آن نیز هست، جریان اصلاح طلبی است که در خوشبینانه ترین حالت در فکر شکل دادن مجلسی چون مجلس ششم است و در بدترین حالت خواسته ها و برنامه‌های فتنه سبز را دنبال می‌کند. این جریان هرچند نتوانسته با چهره‌های شاخص خود وارد میدان شود، اما در تلاش است تا آهسته و بدون تابلو و به اصطلاح معروف - چراغ خاموش و با مهره های سفید - فاتح انتخابات شده و با گذر از معرکه انتخابات پرچم خود را علنی کند.

    ادامه مطلب...


    نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]

    یکی از سوالات اساسی در انتخابات که در سالهای اخیر اذهان بخشی از توده‌های دلسوز جامعه را مشغول به خود کرده این است که در فضای رقابتهای انتخاباتی، در صورتی که تکثر گزینه های کاندیداهای صالح موجب نوعی رقابت درون گروهی و زمینه سازی برای به قدرت رسیدن گزینه ای باشد که از نگاه ما از صلاحیت لازم برای تصدی آن سمت برخوردار نیست چه باید کرد، در حالی که هیچ یک از داوطلبان صالح نیز حاضر به کناره گیری از صحنه رقابت نباشند؟!

    در پاسخ به این سوال بود که راهکار "رای به صالح مقبول" توسط جمعی از نخبگان اصولگرا پیشنهاد گردید. مبتنی بر این نظر از آنجا که تفرق آراء در انتخاب گزینه اصلح موجب خواهد شد تا آراء تقسیم شده و از سطح آراء جریان اصول گرا کاسته شود و این در حالی است که جریان رقیب با وحدت آراء بر حول گزینه ای که از نگاه اصولگرایان غیرصالح است وارد میدان شده و می‌تواند رای بیشتری را کسب نماید، در این صورت است که اصولگرایان باید از گزینه اصلحی که از بیشترین مقبولیت برخوردار نیست صرف نظر کرده و به گزینه صالحی رضایت دهند که خواهد توانست بیشترین آراء را به خود اختصاص دهد. در این صورت صالح مقبولی برگزیده خواهد شد که هرچند از نگاه همه اصولگرایان اصلح نیست، ولی مانع پیروزی غیرصالحی شده است که در صورت به قدرت رسیدن به نفع نظام اسلامی نخواهد بود. مکانیزم رسیدن به مقبولیت نیز مشخص است، یا از طریق نظرسنجی می‌توان مقبولیت افراد را بررسی نمود و یا از طریق اجماع گروههای سیاسی بر فرد و لیستی واحد و پایبندی همه هواداران جریان اصولگرا به آن لیست، صالح یا صالحین مقبول مشخص خواهند شد.

    این نظر البته منتقدینی نیز دارد که اشکالات زیر را بر آن وارد می‌دانند:

    1- در متون دینی حجت شرعی قابل قبولی برای این دیدگاه نمی‌توان یافت.

    2- در کلام و بیانات حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر انتخاب اصلح تاکید مستمر شده و هیچ‌جا سخن از صالح مقبول به میان نیامده است.

    3- نگاه اینچنینی به مکانیزم گزینش نماینده موجب شکل گیری مجلسی ضعیف و ناکارآمد خواهد شد.

    4- این راهکار می‌تواند مورد سوء استفاده فرصت طلبانه گروههای سیاسی قرار گرفته و مانع شایسته سالاری و چرخش نخبگان گردد.

    در مقابل، مدافعین این نظر تاکید دارند که می‌پذیرند که مکانیزم اصلی انتخابات در نظام اسلامی، رای به گزینه اصلح است، و این راهکار اعتبار ثانوی داشته و تنها در شرایط اضطرار و امکان رای آوردن گزینه‌ای ناصالح ارجحیت می‌یابد، اما این بدان معنا نیست که با ساده انگاری و به ظاهر آرمانگرایی و بدون درک شرایط سیاسی موجود در انتخابات، دست به انتخابی بزنیم که نتیجه آن سپردن امور به گزینه رقیبی باشد که با آرمانهای اصولگرایی فاصله بسیار دارد.

    به هر حال دقت در استدلال هر دو نظر می‌تواند راهنمای ما در مواجه با انتخابات پیش رو باشد. ضمن آنکه نظر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پاسخ به سوال زیر می‌تواند راهنمای ما در این مساله باشد از ایشان سوال شده است: «اگر فرد اصلح در انتخابات احتمال رأی آوردنش کم باشد آیا می‌توان برای دفع فرد بدتر، به فرد بد رای داد؟ آیا حجت شرعی خواهیم داشت در نزد خدا؟ (البته منظور از فرد بد، فردیست که اصلح نیست و شانس رقابت با فرد بدتر را دارد)» که معظم له می فرمایند: «در صورتی که بدتر بسیار خطرناک باشد و بد این خطرات را ندارد و رأی نیاوردن اصلح تقریبا مورد اطمینان باشد آنچه نوشته اید مانعی ندارد.» 




    نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]
    <   <<   11   12   13   14   15   >>   >
    کلیه ی حقوق این وبلاگ متعلق به نویسندگان آن می باشد
    گروه فناوری اطلاعات آن لاین تکنولوژی