حجت الاسلام دکتر حسن روحانی در حالی پیروز انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گردید که کمتر کسی گمان میبرد که وی بتواند در همان اولین دور انتخابات حائز بیش از نیمی از آراء شرکت کنندگان شده و به عنوان رئیس جمهور دولت یازدهم معرفی گردد. این رخداد در حالی به وقوع پیوست که اغلب تحلیلگران سیاسی از دو مرحلهای شدن انتخابات سخن میگفتند که در یکسوی رقابت مرحله دوم آن یکی از نامزدهای اصولگرا قرار داشت. تحلیلی که در روز 24 خردادماه تحقق نیافت و کار انتخابات به مرحله دوم کشیده نشد.
این انتخاب و شرایط پس از آن در صحنه سیاسی کشور از ابعاد مختلفی قابل بررسی است که یکی از آنها نحوه مواجهه اصولگرایان با پیروزی حسن روحانی بود. با جرات میتوان گفت که نحوه مواجهه اصولگرایان با نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، مدلی جدیدی از تعاملات سیاسی در کشور را بنا نهاد که بعد از این میتواند الگویی برای رقابتهای سیاسی در کشور قرار گیرد.
اصولگرایان در این میدان پس از آنکه ناکام ماندند، بلافاصله با پذیرش نتیجه رای ملت و تمکین به قانون، همه اختلافات و رقابتهای قبل از انتخابات را فراموش کرده و با استقبال از منتخب مردم، همه تلاش خود را برای فراموشی کدورتها و تالیف قلوب و تقویت همبستگی و انسجام سیاسی برای تشکیل دولتی مقتدر و کارآمد قرار دادند.
پذیرش نتیجه انتخاباتی که رئیس جمهور منتخب آن تنها با هفت دهم درصد بیش از نیمی از آراء توانست پیروز میدان باشد توسط نامزدهای اصولگرا، در حالی صورت پذیرفت که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده در سال 88، رای قاطع 5/24 میلیونی رئیس جمهور منتخب مردم مورد تردید بازندگان انتخابات قرار گرفت و با عدم تمکین به قانون و رای مردم همراه بود که حاصل آن شکل گیری فتنهای عمیق و زیر سوال بردن رای ملت بود! اما نامزدهای اصولگرا همگی بلافاصله با صدور بیانیههایی جداگانه، پیروزی آقای روحانی را به وی تبریک گفتند و حتی به دیدار وی رفته و همکاری خود با ایشان را اعلام نمودند.
همکاری اصولگرایان تنها به نامزدهای انتخاباتی خلاصه نشد، بلکه با حمایت بزرگان اردوگاه اصولگرایان و احزاب و گروههای سیاسی فعال آن همراه بود. اغلب گروههای فعال اصولگرا، همچون حزب جامعه روحانیت مبارز، موتلفه اسلامی، جمعیت ایثارگران، جمعیت رهپویان، جبهه پایداری، جبهه ایستادگی و ... با صدور بیانیهای به خیل حامیان دولت یازدهم درآمدند تا با تلاش همه جانبه فعالین سیاسی، زمینه حرکت کشور در مسیر توسعه و تعالی مبتنی بر آرمانهای انقلاب اسلامی و رفع مشکلات جامعه فراهم آید.
ادامه مطلب...
نوشته شده توسط :مهدی سعیدی::نظرات دیگران [ نظر]